T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi

OKULUMUZDA REHBERLİK HİZMETLERİ

REHA ALEMDAROĞLU'NDA REHBERLİK HİZMETLERİ

      Rehberlik ve psikolojik danışma; bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, sorunlarını çözmesi, yeni kararlar alması, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi ve çevresi ile sağlıklı, uyumlu iletişim kurabilmesi için ilgili kişilerce yürütülen hizmetlerdir. Psikolojik danışma ve rehberliğin okullardaki amacı, öğrencinin eğitim öğretim yaşantısı dahilinde kendini gerçekleştirebilmesine yardımcı olmaktır. Buradan yola çıkarsak Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesinde, tüm öğrencilerimizin sosyal, fiziksel ve bilişsel gelişim süreçlerini sürekli takip edebilmek ve gerekli müdahaleleri zamanında yapabilmek için rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri verilmektedir. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin beklentilerinin ve gereksinimlerinin doğru saptanması ilkesiyle öğrenci merkezli bir yaklaşım içinde çalışmalarımız sürdürülmektedir.

Okulumuzun rehberlik servisinin genel hedefleri;

- Öğrencilerimizin mutlu, değer ve ilke sahibi, empati yapabilen, öğrenmeyi yaşam ilkesi olarak benimsemiş bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak.

- Öğrencilerimizin akademik başarılarını desteklemek,

- Bireysel beceri ve ilgi alanlarına yönelik farkındalıklarını arttırmak,

- Meslek seçiminde bilinçlendirmek ve üniversiteye yönlendirmek amacıyla çalışmalar yapmak,

- Öğrencilerimizin içinde bulundukları gelişim dönemlerine ait sorunlarını çözmede onlara gerekli desteği vermektir.

         Okul olarak siz velilerimizle kuracağımız sağlıklı bir iletişim, öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında yaşam becerilerinin geliştirilmesinde de etkili olacaktır. Bu yanıyla okul ziyaretlerinizde rehberlik servisine de zaman ayırmanızı bekliyoruz. Ergenlik dönemini tüm zorluklarıyla yaşayan öğrencilerimizin yaptığı tüm yanlışları ve tüm eksikleri geçirdikleri bu döneme yüklemeden dönemin özelliklerini gözetmek yerinde olacaktır. Ergenle sağlıklı bir iletişim kurmanın yollarını öğrenmek için bizlerle fikirlerinizi paylaşabilir, bizden destek alabilirsiniz.



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.05.2019 - Güncelleme: 21.10.2021 13:48 - Görüntülenme: 1599
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
reberlik,