Şbt

Öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde öğrenim hayatlarına devam etmelerini sağlamak ve sağlıklı yaşama bilinci oluşturmak için "Omurga Sağlığı ve Hijyen Eğitimi" 19/02/2020 tarihinde verildi.

Öğrencilerimizin performans çalışmalarından oluşan "Biyoloji Sergisi"  okulumuz 1. katı koridorunda açılmıştır.

Okulumuz konferans salonunda 23 Aralık 2019 tarihinde öğrencilerimize Çankaya Emniyet Amirliği yetkililerince trafik eğitimi verildi.

Hukukçu, gazeteci, televizyoncu, yazar, düşünür, heykeltraş, demirci...ama en çok da ÖĞRETMEN.. 20.11.2019 tarihindeki seminer etkinliğimiz  Sn.Sedat ÖRSEL'in 'AĞAÇ VE İNSAN' konulu söyleşisi ile renklendi.

Kas

Başkent Öğretmen Atölyesi kapsamında, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı eğitimcilerinden Tülay ÖZTÜRK  ve Güler AYDIN  ARI tarafından sertifikalı ilk yardım eğitimi okulumuz öğretmen ve idarecilerine 18-19 /11/2019 tarihinde iki gün 16 saatlik eğitimle verildi.

18.10.2019 tarihinde Başkent Öğretmen Atölyeleri kapsamında okulumuzda düzenlediğimizi Prof. Dr Selahiddin Öğülmüş tarafından öğretmenlerimize "Mutluluk ve Mutlu Çocuk Yetiştirmek" konulu seminer düzenlenmiştir.

21.05.2019 tarihinde mezunlarımız okulumuza veda ettiler.

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Özlem Darıcı Altun rehberliğinde öğrencilerimiz yıl boyunca bir araya gelerek İngilizce şiir, deneme, röportaj ve gezi yazısı gibi çalışmalar yaptılar.

Öğrencilerimizin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nazan Baloğlu gözetiminde hazırladığı "Ah Şu Gençler" adlı tiyatro gösterisi 30/05/2019 perşembe günü okulumuzun konferans salonunda izleyicilere sunuldu. Büyüklerin ve gençlerin gözünden yaşamdan kesitlerin yer aldığı tiyatro ilgi ve beğeni ile izlendi.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Görsel Sanatlar/Resim Egzersiz faaliyetlerinde öğrencilerimizin el emekleri sergiye sunuldu.

Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri 15.05.2019 tarihinde "ergenlik" konulu bir açık oturum gerçekleştirmişlerdir.

Okulumuz Gezi ve İnceleme kulübü Eskişehir Teknik Üniversitesine gezi düzenledi. ESTÜ Öğrenci Dekanlığı tarafından öğrencilerimize üniversite tanıtıldı. Eskişehir Teknik Üniversitesinin öğretim üyesi sayı ve niteliklerinin diğer üniversitelerden daha zengin olduğu vurgulandı. Üniversite laboratuarlarının zenginlikleri öğrencilerimize gezdirilerek anlatıldı. Ayrıca öğrencilerimizin kariyer planlamalarına yardımcı olacak bir sunum gerçekleştirildi.

Okulumuz Türk halk müziği grubu öğrencileri ve müzik öğretmenimiz Şule Oktay yönetiminde anadolumuzun farklı yörelerine ait türküler seslendirdiler.

16.04.2019 tarihinde öğrencilerimize Polatlı-Gordion gezisi düzenledik. Alagöz Karargahı, Malıköy Tren İstasyonu, Sakarya Şehitliği ve Duatepe´ de öğrencilerimiz Sakarya Meydan Muharebesi´nin tarihimizdeki önemini ve Gordion´da Frigya Krallığının siyasi, sosyal ve kültürel tarihine ait arkeolojik kalıntıları inceleme fırsatı bulmuşlardır.

10. sınıf öğrencilerimizle okul bahçemizde çiçekler açsın diye yaptığımız tohum bombalarını toprakla buluşturduk.