Bilişim Teknolojileri

Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarılarını arttırmak, uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

12. sınıf öğrencilerimizin hedefleri doğrultusunda öğrenme kaynaklarını arttırmak, bilgilerini pekiştirmek amacıyla okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Fatma Balıkesir tarafından kasım ayında verilmeye başlayan "EBA Akademik Destek" modülü kullanımı konulu  seminerler 27 Aralık 2022 tarihinde tamamlanmıştır.

06.12.2022 tarihinde okulumuzda ods.eba.gov.tr sitesinin tanıtımı ve kullanımı konulu seminer verildi.

2022-2023 eğitim öğretim yılı okulumuz web sitesinin bu dönemde en çok okunan ve beğeni alan haberlerinden derlediğimiz 2022 dijital panosu

Şbt

"Hep Birlikte Daha İyi Bir İnternete"

Kas

9-24 Ekim Kodlama Haftasında 10-B, 10-C, 10-E sınıfı öğrencilerimiz, code.org platformu üzerinden bilişim teknolojileri sınıfımızda gerçekleşrtirdiğimiz çalışmaları başarı ile tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

9-24 Ekim 2021 Kodlama Haftasında Bilgisayar Bilimi dersinde öğrencilerimiz ile birlikte Bilişim Teknolojileri öğretmenimizin https://code.org/ üzerinden oluşturduğu etkinlikleri ekip çalışması olarak bilişim teknolojileri sınıfında yapmaya başladık.

Şbt

EBA Akademik Destek platformunun amacı; 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin hedefleri doğrultusunda öğrenme kaynaklarını arttırmak, bilgilerini pekiştirmek...

10 Ekim 2019 tarihinde okulumuz Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Fatma Balıkesir tarafından "yenilenen EBA" konulu seminer düzenlenmiştir. Yeni öğretim materyallarinin derslere yerleşimi, karekod uygulaması, http://ogmmateryal.eba.gov.tr sitesine eklenen yeni e-kitaplar, bölümler vb. konular üzerinde bilgilendirme yapılmıştır.

Okulumuzda Seçmeli Bilgisayar Bilimi dersini alan öğrenciler ile Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çankaya Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen fuara katıldık.

Kas

FATİH projesi kapsamında okulumuz Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Fatma Balıkesir tarafından okulumuz öğretmenlerine 14 Kasım 2018 tarihinde "EBA portalındaki yenilikler ve e-içeriklerin kullanımı" konularında seminer verildi.